Ovidiu risca să se sufoce din cauza coloanei vertebrale, care se deformase într-atât încât începuse să îi pună presiune pe plămâni. Mama lui a căutat o soluție, însă din cauza multiplelor probleme de sănătate de care suferă Ovidiu, a fost foarte greu să găsească un medic care îl poate opera.

La 15 ani, Ovidiu are doar 26 de kilograme. El suferă de o boală progresivă, Distrofie Musculară Duchenne, care distruge musculatura corpului și care a dus la prăbușirea coloanei vertebrale.

Din fericire, mama a găsit o soluție ca Ovidiu să poată fi operat. Medicii din Barcelona, de la spitalul San Juan de Deu, au fost de acord să preia cazul lui Ovidiu, însă mai rămânea o singură piedică: costul intervenției se ridică la 96.192 euro, o sumă imensă.

Mama a contactat Asociația Noel și ne-a cerut ajutorul, iar asociația a început o campanie de strângere de fonduri pentru Ovidiu. Campania a început în 11 august 2022 când mama lui Ovidiu posta pentru prima oară în grupul de donații de pe Facebook care se numește „Impreuna Salvam Vieti”.

Puteți citi postarea mamei mai jos:

A fost nevoie de o mobilizare masivă a donatorilor pentru a putea strânge această sumă imensă. Cu puțin de la fiecare, am reușit să ajungem la suma finală. Ne bucurăm că Ovidiu va putea merge la operație în Barcelona. Era imperativ necesar ca el să fie operat cât mai repede. Coloana sa ajunsese să fie atât de deformată încât îi punea presiune pe plămâni și în orice moment Ovidiu ar fi putut să se sufoce.

Tot mama a fost cea care a anunțat reușita în grupul de donații care se numește „Impreuna salvam vieti” (click aici să intri în grup):

Întreaga sumă de 96.192 euro a fost strânsă cu ajutorul donatorilor Asociației Noel. Pe această cale dorim să le mulțumim tuturor celor care l-au ajutat pe Ovidiu în strângerea de fonduri, fie cu o donație fie prin distribuirea poveștii sale.

Mulțumim, dragi oameni! Fără voi nimic nu ar fi fost posibil.

Despre Asociația Noel

Asociația pentru micuțul Noel este un ONG din județul Bihor care sprijină copiii bolnavi în vederea accesului la tratament și intervenții medicale foarte costisitoare, pe care părinții nu își permit să le plătească. Asociația își propune să fie alături de toți copiii care au nevoie de ajutor, încă din primele clipe de viață.

În jurul asociației s-au strâns peste jumătate de milion de oameni cu ajutorul cărora am reușit până acum să salvăm sute de copilași. Obiectivul asociației este de a-i ajuta pe toți copilașii care ne cer ajutorul, pentru că toți copilașii merită să primească tratamentele de care au nevoie, indiferent de costurile acestora.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru copilul tău, contactează-ne aici, spune-ne povestea ta iar noi te putem ajuta.