Despre Asociația pentru Micuțul Noel

logo-asociatia-noelAsociația pentru Micuțul Noel, înființată în 30.12.2019, organizație neguvernamentală, non-profit, are ca scop ajutorarea copiilor bolnavi și a familiilor acestora. Asociatia a luat fiinta odată cu diagnosticarea micuțului Olyus Noel cu o boală cruntă, amiotrofie spinală musculară tip 1, iar tratamentul costa peste 2 milioane de euro. După ce asociația a reușit să adune această sumă colosală necesară micuțului Noel, activitatea asociației a continuat pentru ajutorarea altor copilași bolnavi care au nevoie de tratamente scumpe.

Până în prezent, asociația a achitat tratamentele a peste 200 de copii, sume care însumate depășesc 10 milioane de euro. Dacă și tu ai nevoie de ajutor, contactează-ne prin telefon sau mail și explică-ne nevoia ta de ajutor.

ASOCIAȚIA PENTRU MICUTUL NOEL

 • CUI: 42065170
 • Sediu: Comuna Curtuișeni nr.466, Jud. Bihor, Romania
 • Tel mobil/WhatsApp: 0741 388 669
 • Tel mobil: 0752 076 131
 • Tel mobil: 0741 172 432
 • Tel fix.:0259 355 232
 • Fax: 0259 355 254
 • Mail: asociatianoel@gmail.com
 • Pagina web: asociatianoel.ro

Asociația Noel – certificări și parteneriate

 • Asociația pentru Micuțul Noel este înscrisă în Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru entitățile/unitățile de cult.
 • Asociația Noel este partener Revolut Charities în România din anul 2023.
 • Asociația Noel este partener Banca Transilvania din anul 2020.
 • Asociația Noel este partener EuPlatesc, una din cele mai mari platforme de procesare a plăților online din România
 • Asociația este prezentă pe Benevity, platforma de donații online unde multinaționalele dublează donațiile angajaților lor.

De ce Asociația pentru Micuțul Noel?

 • Pentru că, la aflarea diagnosticului, lui Noel nu-i dădea nimeni șanse să strângă întreaga sumă necesară tratamentului: peste 2 milioane de euro. Totuși, am strâns această sumă colosală în 9 luni, iar apoi am strâns sume foarte mari pentru foarte multi alti copilași bolnavi care au avut nevoie de tratamente si operatii in tara sau in strainatate.
 • Pentru că oamenii s-au mobilizat extraordinar pentru Noel și au decis că doresc să ajute și alți copilași aflați la nevoie.
 • Pentru că există o comunitate de peste 540.000 de suflete pe Facebook care bat la unison pentru șansa copilașilor de a duce o viață mai bună. Vezi comunitatea noastră de pe Facebook dând click aici.

Atâta vreme cât oamenii vor dori să ajute, noi vom fi aici pentru a mijloci legătura dintre copilași și îngerii salvatori. Ne dorim să ajutăm toți copilașii care au nevoie de noi.

Ajutăm toți copilașii bolnavi să beneficieze de tratamente, intervenții și echipamente medicale necesare

Asociația pentru Micuțul Noel a fost înființată cu scopul de a-l ajuta pe Noel Olyus să strângă fondurile necesare tratamentului de care avea nevoie la acel moment. După încheierea campaniei de strângere de fonduri pentru Noel au început să ne ceară ajutorul tot mai mulți părinți cu copilași grav bolnavi care nu puteau beneficia de tratamente sau intervenții din cauza barierei banului.

Așa se face că asociația, prin voluntarii săi și prin comunitatea care s-a strâns în jurul nostru, și-a continuat activitatea având ca scop ajutorarea tuturor copilașilor bolnavi ai căror părinți ne cer ajutorul pentru achitarea tratamentelor, operațiilor sau echipamentelor medicale de care copilașii au nevoie pentru a se însănătoși sau pentru a le crește calitatea vieții. Folosim experiența acumulată de-a lungul anilor din campaniile de strângeri de fonduri și o punem în folosul copilașilor.

Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să încheiem o campanie de strângere de fonduri și știm că încă un copilaș primește șansa la o viață mai bună, la sănătate, la o copilărie fericită.

Citește aici părerile părinților copilașilor pe care am reușit să îi ajutăm până acum: https://asociatianoel.ro/pareri-donatori-parinti-sponsori/

Niciun copilaș nu ar trebui să sufere din cauza lipsei banilor

Știm că părinții copiilor bolnavi duc o luptă cruntă pentru a învinge boala. Din păcate, de multe ori tratamentele salvatoare devin inaccesibile din cauza barierei banului. O proformă de zeci sau sute de mii de euro este de multe ori motivul pentru care speranța dispare din ochii părintelui greu încercat. De câte ori nu ne-au spus părinții: „fac orice pentru copilul meu și pentru sănătatea lui, dar această sumă îmi este imposibil să o strâng. Tratamentul salvator este la o factură distanță, dar eu nu pot să o plătesc și va trebui să trăiesc cu gândul că aș fi putut să-mi salvez copilașul însă nu am avut banii necesari… vă rog, ajutați-mă.”

Banii ar trebui să fie un mijloc prin care copiii să beneficieze de tratamentele salvatoare, nu o altă piedică pusă în calea sănătății lor.

Așa că, în timp ce părinții le sunt alături copilașilor în lupta cu boala, noi ne ocupăm de strângerea fondurilor necesare tratamentelor și intervențiilor. Părinții ne sunt alături la fiecare pas, ei ne țin la curent cu starea micuților și cu noutățile comunicate de medici, iar noi transmitem informațiile către comunitatea noastră de donatori. Suntem ca o mare familie unită într-un scop comun: acela de a învinge lupta cu banul și de a oferi speranță acolo unde nimeni nu oferă vreo șansă.

Mai jos regăsiți câțiva dintre copilașii ajutați până acum, iar poveștile lor și a multor altor copilași le puteți citi dacă dați click aici: https://asociatianoel.ro/blog/

Oamenii fac minuni pentru copilașii bolnavi

Împreună cu oamenii care sunt alături de asociație (click aici să intri în comunitatea noastră) reușim să oferim speranță acolo unde nimeni nu oferă vreo șansă de reușită. Am ajutat, de-a lungul timpului, peste 200 de copilași bolnavi și am strâns și achitat tratamente, operații și echipamente medicale în valoare totală de peste 10 milioane de euro.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără comunitatea de oameni-înger care s-a format în jurul asociației.

Voluntarii Asociației Noel au organizat zeci de târguri pentru copilași.

Voluntarii și donatorii (atât persoane fizice cât și companii) sunt sufletul Asociației Noel. Lor li se datorează fiecare campanie încheiată cu succes.

Atunci când oamenii se unesc, minunile devin realitate, iar copilașii pe care am reușit să îi ajutăm până acum sunt dovada vie a acestui fapt.

Mobilizarea oamenilor în timpul campaniei pentru strângerea fondurilor necesare tratamentului lui Noel a fost impresionantă.

Le mulțumim tuturor pentru că au încredere în puterea oamenilor de a învinge lupta cu banul. Citește aici mai multe despre părerile sponsorilor și donatorilor: https://asociatianoel.ro/pareri-donatori-parinti-sponsori/

Campania de colectare a capacelor de plastic a fost una dintre cele mai de succes campanii desfășurate. Campania s-a încheiat în 2022.

Mulțumirile noastre se îndreaptă și către sponsorii noștri, regăsiți o mică parte din ei mai jos, iar în linkul următor puteți afla mai multe despre companiile care ne susțin: https://asociatianoel.ro/sustinatori/

Ajută-ne să scriem un final fericit pentru copilașii bolnavi: alătură-te acestei mari familii care este Asociația Noel

Activitatea asociației se desfășoară predominant online, pe site-ul asociatianoel.ro și în grupul de Facebook care se numește „Impreuna Salvam Vieti”. Grupul a fost creat în 2019 și a strâns fonduri pentru Noel, Ștefan, Miruna, Rareș, Giulia, David, Andrei, Mihai și sute de alți copilași. În total, cu ajutorul acestui grup, s-au achiziționat tratamente și aparaturi medicale în valoare de peste 10 milioane de euro.

Ne dorim ca acest grup să aibă viață lungă, să strângă fonduri pentru mulți alți copilași care vor avea nevoie.

cta-button-grup-facebook

Comunitatea online a asociației numără peste 540.000 de oameni care sunt sufletul și inima activității noastre. Fără această comunitate, nu am putea niciodată să ajutăm toți copilașii ai căror părinți ne contactează.

Pe această cale dorim să mulțumim tuturor celor care ni se alătură online în grupul de Facebook, cei care distribuie poveștile copilașilor și cei care donează folosind metodele de donare prezentate mai jos.

Devino parte din poveste: modalități de donare

Donează gratuit Formularul 230 pentru copilașii bolnavi

Click aici să completezi gratuit Formularul 230 pentru copiii Asociației Noel și salvezi vieți GRATUIT. Explicăm cum funcționează:

Dacă în anul 2024 sunteți sau veți fi angajat cel puțin 1 lună, aveți dreptul să completați formularul 230. La ce ajută acest formular? Prin completarea formularului, solicitați statului român să redirecționeze către Asociatia Noel 3.5% din impozitul pe salariu pe care angajatorul dumneavoastră îl plătește obligatoriu lună de lună la stat.

Exemplu: Dacă aveți salariu 2.000lei, statul va vira 90 lei (adică 3,5% din impozitul pe salariu).

Subliniem faptul că este GRATUIT! Nu vi se retrag bani din salariu, nu achitați absolut nimic. Banii sunt dați de către stat.

Click aici să completezi Formularul 230.

Alte metode de donare

🕳Conturi bancare:
Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601
Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
Swift/BIC: BTRLRO22 Beneficiar: Asociația Noel
🕳Donații cu cardul: https://asociatianoel.ro/doneaza/doneaza-cu-cardul
🕳 BT Pay: 0752076131
🕳 Revolut: https://bit.ly/revolutnoel
🕳 Paypal: paypal.me/asociatiaNoel
🕳Wise: asociatianoel.ro/donatii/wise
🕳Sponsorizări, redirecționare impozit firme: https://asociatianoel.ro/impozit-firme

! Specificați la detalii plată numele copilului pe care doriți să îl ajutați. Dacă nu specificati numele, asociația va repartiza donația dvs. spre toți copilașii care au campanie de colectare fonduri activă. Găsiți strângerile de fonduri active în coperta grupului de Facebook care se numește „Impreuna Salvam Vieti” (link grup: https://www.facebook.com/groups/impreunasalvamvieti)

Ne găsești și pe următoarele platforme de socializare:

Vino alături de noi

Intră în comunitatea de pe Facebook, grupul unde împreună cu peste 540.000 îngeri reușim să îi ajutăm pe cei aflați la nevoie.