Doneaza impozitul pe venit prin completarea Formularului 230 (click aici) și poți ajuta la salvarea unui copilaș grav bolnav. Donarea impozitului pe venit către Asociația Noel este un mod simplu și eficient de a sprijini copiii grav bolnavi fără costuri pentru tine, ca donator. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a direcționa gatuit 3,5% din impozitul pe venit către Asociația Noel.

Donează impozitul pe venit: Trei motive pentru care să completezi Formularul 230

Formularul 230 se folosește pentru direcționarea impozitului pe venituri din salarii.

1: Donează impozitul pe venit pentru că este gratuit

Știai că dacă toți oamenii care sunt angajați în România ar completarea Formularului 230 în mod absolut gratuit, ar salva mii de copilași? Conform statisticilor furnizate de ANAF, în anul 2022, doar 30% dintre români au redirecționat 3,5% din impozitul pe venit către diferite organizații nonguvernamentale. Noi credem că asta se întâmplă fiindcă oamenii încă nu știu de această posibilitate de a dona gratuit. Ne ajuți să răspândim vestea? Spune tututor celor din jurul tău despre minunata posibilitate de a dona și de a salva vieți gratuit.

Redirecționează impozitul pe venit către Asociația Noel iar noi vom continua să oferim sprijin copiilor care au nevoie de tratamente medicale costisitoare și alte forme de ajutor esențial. Primim zilnic cereri de ajutor din partea părinților disperați și suntem siguri că, cu ajutorul multor Formulare 230 completate, am putea să le oferim ajutor tuturor celor care ne contactează.

Avem nevoie de zeci de mii de oameni să completeze Formularul 230 de aici pentru a reuși să salvăm copilașii bolnavi.

2: Donează impozitul pe venit pentru că ajuți la salvarea vieții unui copilaș grav bolnav

Asociatia Noel ajută copii care au nevoie de tratamente costitisitoare. Cu ajutorul formularului 230 vom reuși să le achităm tratamentele. Cu cât completează mai mulți oameni Formularul 230, cu atât putem să ajutăm mai mulți copilași.

Iată mai jos câțiva dintre copilașii ajutați până acum:

ajutor copii bolnavi

Cu ajutorul oamenilor am reușit să plătim tratamentele și intervențiile a peste 200 de copilași până acum. Oamenii au donat peste 10 milioane de dolari pentru a salva copilașii. Formularul 230 este o parte vitală din procesul de strângere de fonduri.

Redirecționează impozitul pe venit anual sau o dată la 2 ani. La completare ai posibilitatea de a alege ca opțiunea ta să fie valabilă timp de 2 ani la rând. Astfel completezi formularul doar o dată la 2 ani și știi că bănuții din impozitul pe salariu sunt folosiți pentru o cauză nobilă.

3: Donează impozitul pe venit pentru că altfel banii rămân la Stat

Atunci când direcționezi 3.5% din impozitul pe salariu către Asociația Noel, știi unde merg banii tăi. În caz contrar, acei bani rămân la statul român și nimeni nu știe ce se întâmplă cu ei.

Cum funcționează Formularul 230?

Plata impozitului pe venit este obligatorie conform legii. Așadar, dacă ești angajat, înseamnă că angajatorul tău plătește impozit pe salariu.

Vestea bună este că Statul Român permite ca o parte din acest impozit (mai exact 3.5% din impozitul pe venit) să fie redirecționată din trezoreria statului către Asociația Noel. Acest lucru se realizează simplu și rapid, prin completarea Formularului 230 de aici.

Practic, completarea Formularului 230 este o modalitate gratuită de a dona bani atunci când îți dorești să ajuți copilașii bolnavi dar nu îți permiți să donezi direct.

Câți bani redirecționezi de la Stat către copiii bolnavi prin completarea Formularului 230?

Vei redirecționa 3.5% din impozitul pe venit (salariu). ANAF va face calculele pentru a stabili exact cât înseamnă acest procent. Pentru a-ți face o idee despre sumă, lăsăm mai jos un calcul:

De exemplu, la un salariu de 2.000lei Statul Român va vira aproximativ 90lei.

Redirecționează impozitul pe venit: ghid complet în trei pași

Pasul 1: Obține Formularul 230 și completează-l online

Unde găsești Formularul 230: Dă click aici să accesezi Formularul 230 pe site-ul Asociației Noel, unde îl poți completa rapid și ușor online.

Cum se completează Formularul 230? Redirecționează impozitul pe venit

ONLINE: Dă click aici pentru a accesa pagina de completare online a Formularului 230 și urmează instrucțiunile de pe pagină. În aproximativ 2 minute vei fi completat și trimis Formularul 230 în format digital. Apoi nu mai trebuie să faci nimic. Asociația Noel va trimite formularul tău către ANAF.

Iată care sunt datele pe care va trebui să le incluzi în Formularul 230:

Secțiunea I: Date de identificare a contribuabilului

Completezi datele tale personale (nume, prenume, CNP, adresă fizică, adresă de email, număr de telefon etc)

Secțiunea II: Destinația sumei reprezentând până la 3.5% din impozitul pe venit anual

 1. Bifezi căsuta din dreptul punctului 2, Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult.
 2. Dacă dorești, bifezi căsuța „Opțiune pentru distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”. Acest lucru înseamnă că vei dona 3.5% din impozitul pe venit către Asociația Noel timp de doi ani.
 3. Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIATIA PENTRU MICUTUL NOEL
 4. Cod de identificare fiscală a entității non-profit: 42065170
 5. Cont Bancar (IBAN): RO33BTRLRONCRT0532233601
 6. Procentul din impozit: 3.5%
 7. Semnătura ta

Exemplu de Formular 230 precompletat

Mai jos găsești un exemplu de Formular 230 completat pentru a-ți face o idee despre cum arată un formular completat corect.

exemplu-de-formular-230-completat

Pasul 2: Depunerea formularului 230 la ANAF

Dacă ai completat formularul online pe această pagină (click să accesezi pagina), nu mai trebuie să faci nimic. Vei primi o copie a formularului pe email, pe care poți să o păstrezi. Asociația Noel va depune formularul tău la ANAF, iar ANAF va calcula și va vira în contul Asociației Noel suma reprezentând 3.5% din impozitul pe venit plătit de tine.

Dacă ai completat Formularul 230 printr-o altă metodă, ai două opțiuni de a-l depune:

 1. Scanezi formularul și îl trimiți la asociatianoel@gmail.com, iar Asociația Noel îl depune la ANAF în numele tău.
 2. Depui chiar tu formularul la ANAF prin unul din următoarele moduri:
 • Direct la ANAF la ghișeul administrației financiare de care aparții
 • Prin poștă, cu confirmare de primire: trimiți formularul prin scrisoare recomandată către administrația financiară de care aparții.
 • Online, prin intermediul SPV (Spațiul Privat Virtual)

Pasul 3: Confirmarea primirii Formularului 230

După depunerea formularului la ANAF este posibil să primești prin poștă o scrisoare de la ANAF. Ea reprezintă confirmarea faptului că ANAF a primit Formularul 230 completat de tine.

Scrisoarea pe care o primești s-ar putea să arate precum cea din imaginea de mai jos:

anaf-notificare-privind-destinatia-sumei-reprezentand-plana-la-3-5-suta-din-impozitul-anual

Ce înseamnă acest lucru? Primirea scrisorii este modalitatea ANAF de a te înștiința că au primit cererea ta de redirecționare a impozitului pe salariu. Nu trebuie să faci nimic. Poți să păstrezi această scrisoare care are un rol pur informativ. 

Pentru mai multe informații și pentru a completa online Formularul 230 dă click aici.

Despre Asociația Noel

logo-asociatia-noelAsociația pentru micuțul Noel este un ONG din județul Bihor care sprijină copiii bolnavi în vederea accesului la tratament și intervenții medicale foarte costisitoare, pe care părinții nu își permit să le plătească. Asociația își propune să fie alături de toți copiii care au nevoie de ajutor, încă din primele clipe de viață.

În jurul asociației s-au strâns peste jumătate de milion de oameni cu ajutorul cărora am reușit până acum să salvăm sute de copilași. Obiectivul asociației este de a-i ajuta pe toți copilașii care ne cer ajutorul, pentru că toți copilașii merită să primească tratamentele de care au nevoie, indiferent de costurile acestora.

Dă click aici să citești mai multe despre Asociația Noel.

 • CUI: 42065170
 • Sediu: Comuna Curtuișeni nr.466, Jud. Bihor, Romania
 • Tel mobil/WhatsApp: 0741 388 669
 • Tel mobil: 0752 076 131
 • Tel mobil: 0741 172 432
 • Tel fix.:0259 355 232
 • Fax: 0259 355 254
 • Mail: asociatianoel@gmail.com
 • Pagina web: asociatianoel.ro

Ai nevoie de ajutor? Contactează-ne acum

Dacă ai nevoie de ajutor pentru copilul tău, contactează-ne aici, spune-ne povestea ta iar noi te putem ajuta.

Vrei să vezi cine sunt copilașii pe care îi ajutăm în acest moment?

Dă click aici și intră în grupul de suport de pe Facebook care se numeste „Impreuna Salvam Vieti” și care are peste 540.000 membri. Comunitatea strânsă în jurul asociației este motorul nostru, fără oamenii care ne sunt alături nu am putea să ajutăm atât de mulți copilași bolnavi.

Vrei să donezi?

Donează folosind metodele de donare de mai jos și menționează la detalii plată numele cazului pe care dorești să îl ajuți:

🕳Conturi bancare:
Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601
Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
Swift/BIC: BTRLRO22 Beneficiar: Asociația Noel
🕳Click aici să donezi cu cardul
🕳 BT Pay: 0752076131
🕳Click aici să donezi prin Revolut
🕳Click aici să donezi cu Paypal
🕳Click aici să donezi prin Wise
🕳Click aici pentru sponsorizări, redirecționare impozit firme