Lucas a fost adoptat de două ori în această viață: o dată de mama lui adoptivă și încă o dată de marea familie din online a Asociației Noel. Mama adoptivă a lui Lucas ne-a cerut ajutorul pentru ca fiul său adoptiv să poată fi operat în Turcia. Aveau nevoie de 19.500 euro, iar oamenii au donat întreaga sumă în foarte scurt timp.

Povestea lui Lucas

Lucas a fost abandonat de propria mamă și lăsat în orfelinat. Avea doi anișori când mama lui adoptivă l-a adoptat și, cu multă dragoste și atenție, l-a învățat să fie independent, să mănânce, să bea apă.

Din păcate, Lucas creștea însă nu reușea să învețe să meargă. S-a născut fără femururi și a fost diagnosticat cu displazie de șolduri. Cu multă muncă, Lucas a reușit să stea în picioare. Însă, pentru a putea merge, Lucas trebuia să fie operat, iar spitalul unde cazul lui a fost acceptat este în Turcia.

Mai jos regăsiți povestea lui Lucas, spusă de mama lui adoptivă:

Oamenii l-au primit cu brațele deschise pe Lucas și au donat pentru el întreaga sumă necesară. Campania pentru Lucas s-a încheiat la 23 ianuarie 2024, când se strânseseră toți cei 19.500 euro pentru operație.

Lucas a plecat în Turcia, unde urmează să fie operat. Mama lui a publicat o nouă postare în grupul de donații în 6 februarie 2024, mulțumind tuturor pentru că au înfăptuit o minune pentru fiul său:

Vă mulțumim și noi pentru toată bunătatea de care ați dat dovadă pentru Lucas. Suntem recunoscători să avem alături de noi oameni cu inima bună, care donează pentru copilașii bolnavi ce au nevoie de ajutor. Fără voi, dragi oameni, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil.

Despre Asociația Noel

Asociația pentru micuțul Noel este un ONG din județul Bihor care sprijină copiii bolnavi în vederea accesului la tratament și intervenții medicale foarte costisitoare, pe care părinții nu își permit să le plătească. Asociația își propune să fie alături de toți copiii care au nevoie de ajutor, încă din primele clipe de viață.

În jurul asociației s-au strâns peste jumătate de milion de oameni cu ajutorul cărora am reușit până acum să salvăm sute de copilași. Obiectivul asociației este de a-i ajuta pe toți copilașii care ne cer ajutorul, pentru că toți copilașii merită să primească tratamentele de care au nevoie, indiferent de costurile acestora.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru copilul tău, contactează-ne aici, spune-ne povestea ta iar noi te putem ajuta.