Luca este unul din copilașii care au intrat în marea familie a Asociației Noel iar acum se pregătește pentru operația care îl va ajuta să meargă. Cu ajutorul oamenilor s-au strâns toți banii necesari operației, adică 17.619 euro. Campania pentru Luca a început în 19 iulie 2022 și s-a încheiat doar câteva zile mai târziu, în 9 august.

Mama micuțului Luca Moreanu a contactat Asociația Noel pentru a ne cere ajutorul ca fiul ei să poată fi operat. Ea ne povestește (click aici să citești toată povestea):

„Un deceniu m-am rugat la Dumnezeu să îmi dea și mie un copilaș iar apoi mi l-a dat pe Luca. La naștere s-a asfixiat și a primit 1% șanse să trăiască dar Dumnezeu e mare… astăzi are deja 4 anișori și șanse mari să ducă o viață cât de bună.

Am vândut tot ce aveam și patru ani am făcut totul pentru Luca […] Acum urmează încă o etapă dificilă, Luca are nevoie de operație de miofasciotomie la picioare. Medicii ne-au spus că trebuie să facem această operație de urgență fiindcă, cu cât trece timpul, mușchii devin din ce în ce mai spastici iar oasele se pietrifică. Aceasta este singura șansa ca micuțul meu să umble din nou iar viitorul lui să fie unul cât mai aproape de normalitate.

Luca este programat la operație la spitalul Schon Klinik din Germania la sfârsitul lunii august, asta dacă reușim să strângem 17.619 euro, cât costă operația.”

Întreaga comunitate din jurul asociației s-a mobilizat, oamenii au donat din puținul lor pentru Luca, iar împreună am reușit să strângem întreaga sumă în doar câteva zile.

Iată că mama lui Luca revine în grup pentru a anunța reușita și spune:

Nu există bucurie mai mare pentru noi decât să știm că am reușit să oferim ajutorul acolo unde este nevoie de noi. Pe această cale dorim să mulțumim tuturor donatorilor care susțin Asociația Noel. Fără voi nimic nu ar fi posibil.

Despre Asociația Noel

Asociația pentru micuțul Noel este un ONG din județul Bihor care sprijină copiii bolnavi în vederea accesului la tratament și intervenții medicale foarte costisitoare, pe care părinții nu își permit să le plătească. Asociația își propune să fie alături de toți copiii care au nevoie de ajutor, încă din primele clipe de viață.

În jurul asociației s-au strâns peste jumătate de milion de oameni cu ajutorul cărora am reușit până acum să salvăm sute de copilași. Obiectivul asociației este de a-i ajuta pe toți copilașii care ne cer ajutorul, pentru că toți copilașii merită să primească tratamentele de care au nevoie, indiferent de costurile acestora.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru copilul tău, contactează-ne aici, spune-ne povestea ta iar noi te putem ajuta.