David a intrat pentru totdeauna în inimile noastre și este parte din marea noastră familie din online. Oamenii au donat pentru David cei 8.599 euro necesari pentru achiziția de aparaturi medicale care îi pot asigura micuțului luptător o mobilitate mai bună, independență crescută și o poziție corectă a corpului.

Micuțul David Balmau era să moară asfixiat la naștere, s-a născut cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului. Din păcate David a fost afectat de lipsa oxigenului la naștere, primind diagnosticul de tertrapareză mixtă în urma hipoxiei ischemice la naștere.

Mama lui a contactat Asociația Noel și ne-a cerut ajutorul pentru achiziționarea a trei aparaturi medicale care îl pot ajuta enorm pe David în procesul de recuperare: un scaun care îi menține poziția corpului corectă, orteze care să-i mențină poziția picioarelor corectă și un premergător pentru copii cu nevoi speciale cu care să învețe să facă primii pași.

Când am început campania pentru David, mama scria în postarea din grupul de Facebook care se numește „Impreuna salvam vieti” următoarele:

Suntem familia Bălmău din Dolj, sat Almaj, și vă rog să ne ajutați încă o dată. Puiul nostru, David, are mari șanse de recuperare, însă recuperarea lui implică costuri uriașe. Luptăm să strângem 8.559 euro pentru cărucior special, premergator și orteze.

David s-a născut cu cordonul ombilical înfășurat în jurul gâtului, ceea ce a dus la privarea creierului de oxigen. Acum are un anișor și încă nu stă singur în fund, nu se rostogolește, nu își ține bine capul. David are leziuni cerebrale și foarte mult timp nimeni nu a știut să ne spună exact ce se întâmplă cu puiul nostru. Apoi ne-ați ajutat voi și cu ajutorul donațiilor primite, am reușit să plecăm la spital în Barcelona pentru a afla ce se poate face pentru David. Am stat în Spania 6 săptămâni, timp în care David a fost supus unui amplu set de investigații iar diagnosticul pus este de tetrapareză mixtă în urma hipoxiei ischemice la naștere.

Medicii ne-au dat mari speranțe, ne-au spus că David nu are nicio afectare psihică, problemele lui sunt de natură motorie și cu multe terapii, el are mari șanse să se recupereze. Ne-au spus că are mari șanse să umble însă, până când el va avea putere musculară, trebuie să avem mare grijă să nu i se deformeze corpul. De aceea trebuie să cumpărăm un scaun care îi menține poziția corpului corectă, orteze care să-i mențină poziția picioarelor corectă și un premergător pentru copii cu nevoi speciale cu care să învețe să facă primii pași. Acestea costă 8.559 euro și oricât de mult ne dorim noi ca și părinții să facem totul pentru David, singuri nu ne descurcăm, avem mare nevoie de ajutor.

Iată că, cu ajutorul oamenilor, încă un copilaș este ajutat și va primi aparatura de care are nevoie pentru a putea să se recupereze. Mulțumim tuturor celor care ați fost alături de David și l-ați ajutat cu o donație sau o distribuire a poveștii sale. Împreună reușim să ajutăm cât mai mulți copilași să beneficieze de tratamentele necesare pentru a duce o viață cât mai frumoasă.

Despre Asociația Noel

Asociația pentru micuțul Noel este un ONG din județul Bihor care sprijină copiii bolnavi în vederea accesului la tratament și intervenții medicale foarte costisitoare, pe care părinții nu își permit să le plătească. Asociația își propune să fie alături de toți copiii care au nevoie de ajutor, încă din primele clipe de viață.

În jurul asociației s-au strâns peste jumătate de milion de oameni cu ajutorul cărora am reușit până acum să salvăm sute de copilași. Obiectivul asociației este de a-i ajuta pe toți copilașii care ne cer ajutorul, pentru că toți copilașii merită să primească tratamentele de care au nevoie, indiferent de costurile acestora.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru copilul tău, contactează-ne aici, spune-ne povestea ta iar noi te putem ajuta.