Redirectionare impozit pe profit pentru persoane juridice: află tot ce trebuie să știi despre cum poți ajuta copiii bolnavi în mod gratuit, cu banii pe care îi plătești la Statul Român sub formă de impozite ale firmei pe care o deții.

Ce persoane juridice pot redirecționa impozitul pe profit

Orice firmă plătitoare de impozit pe PROFIT poate să redirecționeze gratuit 20% din acel impozit către Asociația Noel. Click aici să citești mai multe despre redirecționare și să completezi formularul online de sponsorizare.

ATENȚIE: Microîntreprinderile NU mai au posibilitatea de a redirecționa gratuit 20% din impozit. În trecut puteau să efectueze redirectionare impozit și firmele plătitoare de impozit pe venit, însă începând cu anul 2024 acest lucru nu mai este posibil. Conform OUG (115/2023), ultimul an fiscal în care sumele reprezentând sponsorizări/burse rămase de reportat se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor este anul fiscal 2023. La fel se întâmplă și cu PFAurile, care, începând cu anul 2024, nu mai pot redirecționa impozitul către fundații și ONGuri.

Redirectionare impozit pe profit: cum se face o sponsorizare din impozitul pe profit

Ce sumă poți să redirecționezi din impozitul pe profit?

Contabilul tău este obligat să calculeze valoarea impozitului pe profit pe care trebuie să îl plătești la stat. Tot contabilul îți poate comunica cât reprezintă 20% din acel impozit, iar suma respectivă se trece pe contractul de sponsorizare pe care îl faci pentru Asociația Noel.

Redirecționarea impozitului pe profit se poate realiza în două moduri, după cum urmează:

1. Redirecționarea prin contract de sponsorizare, tu virezi 20% din impozit către Asociația Noel

Suma sponsorizată se va deduce din impozitul datorat. Contractul de sponsorizare se poate completa online aici sau se poate descărca în format Word de aici și completa fizic (caz în care te rugăm să ne trimiți documentul scanat la asociatianoel@gmail.com). Treci pe contract suma care reprezintă 20% din impozitul pe profit datorat statului și efectuezi plata din contul firmei tale în contul Asociației Noel.

În acest caz tu ești cel care virează suma de 20% din impozitul pe profit către Asociația Noel. Restul de 80% din impozitul pe profit îl plătești statului.

Date bancare Asociația Noel (datele ce trebuie trecute pe contractul de sponsorizare):

 • ASOCIAȚIA PENTRU MICUȚUL NOEL
 • Cod fiscal: 42065170
 • Cont IBAN RON: RO33BTRLRONCRT0532233601
 • Cont IBAN EUR: RO80BTRLEURCRT0532233601
 • BANCA: Banca Transilvania, Agenția Valea lui Mihai
 • Cod SWIFT: BTRLRO22

Exemplu de contract de sponsorizare pentru persoane juridice:

exemplu-contract-sponsorizare-firme-persoane-juridice-redirectionare-impozit-firme

Ai plătit deja impozitul pe profit către Stat, dar totuși ai vrea să ajuțicopiii Asociației Noel? Citește mai jos să vezi cum poți să redirecționezi 20% din impozitul pe profit dat deja Statului:

2. Redirecționarea prin formularul 177 și contract de sponsorizare, ANAF virează 20% din impozit către Asociația Noel

Aceasta este o altă modalitate prin care poți să redirecționezi 20% din impozitul pe profit dacă deja ai plătit tot impozitul către Statul Român. Procesul implică completarea a două documente: formularul 177 și un contract de sponsorizare cu Asociația Noel.

După depunerea formularului 177, ANAF va redirecționa 20% din impozitul pe profit pe care l-ai achitat la stat către Asociația Noel.

Cum depui formularul 177 pentru redirectionarea impozitului pe profit

Iată care sunt pașii pentru depunerea formularului 177:

1 – Descarci și completezi formularul 177. Click aici să descarci formularul 177 (pentru a putea să vizualizezi contractul trebuie să îl descarci în calculator).

2 – Completezi contractul de sponsorizare către ONG Asociația Noel. Contractul trebuie să specifice că sponsorizarea se realizează prin formularul 177, deci e important să verifici că acest lucru este menționat în contract. Click aici să descarci formularul de contract al Asociației Noel pentru declarația 177.

Contractul de sponsorizare pentru Asociația Noel este o formalitate și trebuie să îl păstrezi în arhiva firmei.

3 – Depui formularul 177 electronic la ANAF. Poți ruga contabilul să îl depună sau să te ghideze în procesul de depunere dacă întâmpini dificultăți.

Termen limită pentru redirectionare impozit pe profit

În fiecare an există o dată până la care se poate redirecționa impozitul pe profit. De exemplu, pentru anul 2023 termenul a fost data de 25 iunie 2024. Întreabă-ți contabilul cum poți efectua redirecționarea impozitului pe profit către Asociația Noel.

Vrei să afli mai multe despre alte modalități de a dona gratuit din banii de la stat pentru copilașii bolnavi? Citește mai jos:

Redirecționarea impozitului pe VENIT: Formularul 230 pentru persoane fizice angajați la privat sau bugetari

După ce ai efectuat redirecționarea impozitului pe profit ca persoană juridică, este bine de știut că poți continua să ajuți copiii bolnavi în mod gratuit pentru tine prin completarea Formularului 230 pentru Asociația Noel.

Formularul 230 permite redirecționarea gratuită a 3.5% din impozitul pe venit (salariu) pentru persoanele fizice angajate la privat sau bugetari. De exemplu, la un salariu de 2.000lei, statul redirecționează către Asociația Noel aproximativ 90lei.

Dă click aici să citești mai multe despre Formularul 230 și să completezi online.

Despre Asociația Noel

logo-asociatia-noelAsociația pentru micuțul Noel este un ONG din județul Bihor care sprijină copiii bolnavi în vederea accesului la tratament și intervenții medicale foarte costisitoare, pe care părinții nu își permit să le plătească. Asociația își propune să fie alături de toți copiii care au nevoie de ajutor, încă din primele clipe de viață.

În jurul asociației s-au strâns peste jumătate de milion de oameni cu ajutorul cărora am reușit până acum să salvăm sute de copilași. Obiectivul asociației este de a-i ajuta pe toți copilașii care ne cer ajutorul, pentru că toți copilașii merită să primească tratamentele de care au nevoie, indiferent de costurile acestora.

Dă click aici să citești mai multe despre Asociația Noel.

 • CUI: 42065170
 • Sediu: Comuna Curtuișeni nr.466, Jud. Bihor, Romania
 • Tel mobil/WhatsApp: 0741 388 669
 • Tel mobil: 0752 076 131
 • Tel mobil: 0741 172 432
 • Tel fix.:0259 355 232
 • Fax: 0259 355 254
 • Mail: asociatianoel@gmail.com
 • Pagina web: asociatianoel.ro

Ai nevoie de ajutor? Contactează-ne acum

Dacă ai nevoie de ajutor pentru copilul tău, contactează-ne aici, spune-ne povestea ta iar noi te putem ajuta.

Vrei să vezi cine sunt copilașii pe care îi ajutăm în acest moment?

Dă click aici și intră în grupul de suport de pe Facebook care se numeste „Impreuna Salvam Vieti” și care are peste 540.000 membri. Comunitatea strânsă în jurul asociației este motorul nostru, fără oamenii care ne sunt alături nu am putea să ajutăm atât de mulți copilași bolnavi.

Vrei să donezi?

Donează folosind metodele de donare de mai jos și menționează la detalii plată numele cazului pe care dorești să îl ajuți:

🕳Conturi bancare:
Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601
Euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
Swift/BIC: BTRLRO22 Beneficiar: Asociația Noel
🕳Click aici să donezi cu cardul
🕳 BT Pay: 0752076131
🕳Click aici să donezi prin Revolut
🕳Click aici să donezi cu Paypal
🕳Click aici să donezi prin Wise
🕳Click aici pentru sponsorizări, redirecționare impozit firme