Alessia, câștigătoare a tombolei Novartis, cedează fondurile pentru Ayan, iar Asociația Noel preia cazul lui Ștefan

Alessia, câștigătoare a tombolei Novartis, cedează fondurile pentru Ayan, iar Asociația Noel preia cazul lui Ștefan

OCTOMBRIE 2020, ORADEA, BIHOR - La doar două zile după ce Asociația Noel a anunțat finalizarea strângerii de fonduri pentru Alessia și preluarea cazului lui Ayan, Alessia a primit o veste minunată: fetița este câștigătoarea tombolei organizate de Novartis prin care compania oferă 100 de doze gratuite de Zolgensma timp de un an.

Atât Ayan cât și Alessia se pregătesc acum pentru tratament, iar Asociația Noel continuă să strângă fonduri pentru Ștefan Suciu.

„Alessia va beneficia de tratamentul Zolgensma gratuit la institutul Robănescu din București,” scrie Adriana Oprea, voluntar al Asociației, pe grupul de donații. „Am aflat această veste ieri, când tocmai începuse campania pentru Ayan și nu ne venea să credem cum se aliniază astrele,” continuă ea.

Alessia primește Zolgensma gratuit și cedează fondurile către Ayan

Ayan este un copil de trei ani din Râmnicu Vâlcea, cazul său fiind preluat de Asociație în 12 octombrie 2020 în urma încheierii strângerii de fonduri pentru Alessia.

„De-a lungul timpului,” povestește mama lui Ayan, „Ayan a ratat trei șanse de a primi Zolgensma: o dată când tratamentul era în teste, o dată când a fost aprobat cu limita de vârstă doi ani - pentru că el tocmai trecuse de această vârstă - și o dată când s-a anunțat loteria, el nefiind eligibil datorită vârstei înaintate.”

Șansa lui Ayan rămânea grupul de donații al Asociației Noel. Lupta sa începuse de mai puțin de 72 de ore și iată că Ayan primește acum șansa vieții sale. „Datorită acestor evenimente fericite,” spune doamna Oprea în grup, „vor fi salvați 2 copii nevinovați: Alessia și Ayan. Bănuții strânși pentru Alessia intră acum în pușculița lui Ayan.”

Ayan va primi Zolgensma la clinica din Budapesta, beneficiind de tratament datorită oamenilor din grup, celor care au luptat din răsputeri pentru a salva viața unui copil inocent.


Asociația Noel preia un caz nou, pe Ștefan Suciu

Așa cum au promis, voluntarii Asociației Noel își continuă misiunea de a ajuta cât mai mulți copii să beneficieze de tratamentul inovator Zolgensma, care oprește evoluția bolii copiilor diagnosticați cu SMA1.
„Atâta timp cât acest grup va exista și voi, oameni frumoși, veți dori să continuăm această luptă nedreaptă contra banului,” subliniază doamna Oprea, „copil după copil va fi salvat aici, în această minunată familie! Fondurile strânse pentru Ayan îi vor reveni următorului copilaș care va intra în familia noastră.”

Astfel a fost anunțat noul caz, acela al lui Ștefan, un copil în vârstă de doi ani și opt luni din Oradea, diagnosticat cu SMA1 la șapte luni, după ce până atunci fusese un copil perfect normal.

În urma debutului bolii, Ștefan a pierdut toate achizițiile pe care le avusese până atunci, iar drumul său spre recuperare este unul extrem de anevoios. Ștefan a beneficiat de Spinraza încă de la început și a reușit astfel să recupereze anumite achiziții, însă starea sa continuă să fie serioasă.

Mama sa este încrezătoare că doza Zolgensma ar fi salvarea pentru puiul ei. „Îmi pun încrederea în toți acești oameni minunați care au salvat deja trei suflete și care au acceptat fără ezitare să pornească lupta contra cronometru și pentru viteazul meu Ștefan.”


Despre Asociația Noel

Asociația pentru micuțul Noel a fost înființată în decembrie 2019 cu scopul de a-l ajuta pe Noel Olyus să strângă fondurile pentru Zolgensma, cel mai scump medicament din lume care oprește evoluția acestei boli genetice.
Campania pentru Noel s-a încheiat în iulie 2020, luându-se decizia ca misiunea Asociației de a salva alți copii cu SMA1 și nu numai să continue.

Astfel, în iulie 2020 începea campania de strângere de fonduri pentru Alessia Curcă, campanie încheiată cu succes în numai 12 săptămâni. Ca urmare a câștigării tombolei Novartis de către Alessia, fondurile din cadrul campaniei pentru ea au mers la Ayan.

În prezent (octombrie 2020) Asociația strânge fonduri pentru Ștefan Suciu.

Asociația Noel este o entitate non-profit care îndeplinește toate prevederile legale pentru a primi donații și sponsorizări atât din partea persoanelor fizice cât și din partea persoanelor juridice.

Ce poți să faci în continuare?

Click aici să afli mai multe despre Zolgensma.

Click aici pentru a intra în grupul de donații.

Donează pentru Ștefan:
1️⃣online cu cardul fara comision https://asociatianoel.ro/doneaza.html
2️⃣BTPay: 0752.076.131
3️⃣Revolut: 0747.681.370, user: mariab9kl
4️⃣transfer bancar:
Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601
Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601
Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601
Swift: BTRLRO22
Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel
5️⃣Paypal: https://paypal.me/asociatiaNoel
6️⃣Donează sub formă de sponsorizare. Info aici: www.asociatianoel.ro


Tipărire   Email