TVR Timișoara: Totul este posibil când oamenii își doresc să înfăptuiască minuni

Povestea Alessiei a fost preluată de TVR Timișoara, unde în cadrul emisiunii „Actual Regional” un reprezentant al Asociației Noel împreună cu mama Alessiei au povestit despre micuța prințesă, despre șansele ei de a se recupera și despre minunea pe care o fac oamenii în cadrul strângerii de fonduri.

Doi copii unesc lumea: Alessia și Noel au adus laolaltă peste 160.000 de oameni în grupul de suport, salvându-l pe Noel și dându-i Alessiei și mamei sale speranța la o nouă viață.

Împreună, uniți, oamenii reușesc să transforme imposibilul în realitate pentru acești copii. Salvarea lui Noel a fost o confirmare pentru întreaga comunitate că uniți, împreună, putem să oferim șansa la viață acolo unde nimeni nu ne dădea speranțe de reușită. Faptul că s-a creat un precedent oferă încredere voluntarilor și susținătorilor că minunea poate fi reînfăpuită pentru Alessia iar apoi pentru multe alte cazuri de copii care suferă de amiotrofie spinală musculară.

Mai jos vă invităm să urmăriți reportajul difuzat live în cadrul emisiunii „Actual Regional” la TVR Timișoara:

Din interviu, despre minunea pe care o înfăptuiesc oamenii de rând împreună cu companiile:

„Oamenii sunt impresionați de cazul Alessiei și de povestea ei, iar grupul de susținere are o dinamică proprie. Este ca o mare familie în care toată lumea are un singur scop, acela de a o vedea pe Alessia la capătul acestei strângeri de fonduri, de a o vedea primind Zolgensma. Oamenii sunt săritori, vor să ajute. Când s-a încheiat strângerea de fonduri pentru Noel, grupul avea undeva la 100.000 membri, în iulie. Acum, în august, suntem deja aproape de 160.000 membri și numerele cresc zilnic.

Oamenii, pe lângă că donează, au un adevărat simț de apartenență aici în grup, sunt mulți care vin cu idei proprii despre cum pot să ajute pe lângă ajutorul financiar. Noi spunem că grupul este ca o mare familie și chiar așa este, suntem toți prieteni, am legat prietenii și suntem aici pentru a oferi o mână de ajutor:

• Sunt copii care își donează economiile, pușculițele lor cu bănuți
  • Sunt oameni care își donează ziua de naștere
  • Sunt membri care, în loc să cumpere din magazin lucrurile de care au nevoie, postează întâi în grup și întreabă dacă nu cumva cineva e dispus să doneze produsele de care are nevoie.

Practic, grupul este ca un imens magazin online unde poți să găsești aproape orice și, dacă nu găsești ce cauți, poți să ceri și probabil cineva se va oferi să doneze acel ceva pentru Alessia.

Mulți membri distribuie postările din grup, astfel că informația se propagă foarte repede în mediul online. Din ce în ce mai mulți oameni se înscriu ca voluntari și se implică activ în strângerea de fonduri, moderarea activității din grup, căutarea sponsorilor. Ei duc povestea Alessiei mai departe.”

Ce poți să faci mai departe:

Donează pentru Alessia

Intră în grupul de suport al Asociației Noel.

Află mai multe despre Zolgensma, medicamentul pentru care Asociația strânge fonduri pentru a o salva pe Alessia.

Asociatia ajută copiii diagnosticați cu SMA1 să strângă fondurile necesare accesării celui mai scump tratament din lume, ZolgenSMA. Copii ajutati: Noel, Ayan, Stefan, Miruna.