De curând am lansat Abonamentul Faptelor Bune pentru a ajuta copiii susținuți de Asociația Noel să ajungă mai repede la tratament.

În noiembrie 2020 grupul de donații însumează aproape 400.000 membri, un număr în spatele căruia stă un potențial enorm de a salva viețile copiilor cu SMA1 într-un timp record.

În grup au venit laolaltă o mulțime de oameni minunați dornici să facă mult bine,” spune unul dintre administratorii grupului, Adriana Oprea. „Atunci când intră în grup au multe lucruri sau servicii pe care le scot la licitație, iar asta îl ajută pe Ștefan (n.e.: copilul pentru care Asociația strânge fonduri în noiembrie 2020). Dar la un moment dat acestea se termină și, deși oamenii își doresc în continuare să ajute, unii uită, alții amână; e normal ca la un moment dat să se întâmple asta. Știm că oamenii sunt dornici să ajute cât mai mult, de aceea le punem la dispoziție acest Abonament de Fapte Bune, prin care pot să doneze lunar automat o sumă dorită de ei. E cea mai simplă metodă prin care poți să faci bine.”

Puterea abonamentului: mulți abonați care donează sume mici (20-50lei)

Realizarea unui astfel de abonament se face rapid și ușor de pe site-ul Asociației, în secțiunea Donează > Donează recurent (sau dă click aici). Cei care doresc să își facă un astfel de abonament au opțiunea de a alege suma pe care doresc să o doneze lunar, precum și perioada în care își doresc să facă abonamentul.

Voluntarii asociației recomandă efectuarea de plăți automate pe sume mici (20-50lei), însă pe o perioadă cât mai lungă de timp.

Mulți oameni își doresc să ajute, însă au impresia că dacă donează 20 sau 50lei nu e suficient, nu fac nicio diferență,” spune Marieta Murg, voluntar al Asociației Noel. „Prin acest proiect ne dorim să le demonstrăm că fiecare donație este extrem de importantă, indiferent de suma donată. Puterea comunității noastre stă în numărul foarte mare de susținători, cărora le mulțumesc pe această cale că ni s-au alăturat în drumul nostru. Cu cât mai mulți oameni donează regulat o sumă mică, cu atât se adună mai mulți bănuți în pușculița copiilor.

Cine se poate abona la fapte bune?

  • Orice posesor de card de credit sau debit de oriunde din lume poate să facă un astfel de abonament.
  • Pentru plățile cu carduri din afara țării este necesară activarea opțiunii 3D secure. Aceasta este o modalitate de verificare a plății printr-un cod SMS trimis la numărul de telefon al posesorului cardului.

Beneficiile Abonamentului de Fapte Bune

  • Se poate realiza din orice țară, inclusiv pentru donații în GBP USD EUR
  • Ai libertate deplină să alegi numărul de luni în care vrei să donezi (min 2 max 12)
  • Tu decizi ce sumă vrei să donezi lunar (de la 1 leu la cât dorești tu)
  • Donația se efectuează automat în fiecare lună și se încheie imediat după ce abonamentul tău expiră
  • Poți oricând să te dezabonezi rapid și ușor cu doar un singur click
  • Orice sumă contează: puterea comunității stă în numărul impresionant de oameni

Cum a fost primit Abonamentul de Fapte Bune de către comunitate?

Oamenii sunt foarte deschiși la această idee,” spune doamna Murg. „Încă din prima săptămână ni s-au alăturat aproximativ 400 de oameni, iar din puținul fiecăruia s-au adunat peste 15.000lei. Această sumă este impresionantă dacă ne gândim că va intra în contul lui Ștefan în fiecare lună, iar mai apoi în contul unui alt caz. Cred că oamenii pot să vizualizeze mult mai ușor acum puterea pe care o au atunci când donează împreună.

Voluntarii Asociației Noel sunt oricând la dispoziția celor care au nevoie de asistență în realizarea unui astfel de abonament, îi puteți contacta lăsând un comentariu la una din postările despre Abonamentul de Fapte Bune din grupul de suport de pe Facebook.

Creează și tu un Abonament de Fapte Bune

Este simplu să devii abonat la fapte bune. Intră pe pagina Donează recurent (dă click aici) din secțiunea Donează și urmează sfaturile de pe pagină.